İletişim

shape
shape
shape

Pop ve Lounge adı verilen 2 ayrı donanım seçeneğiyle 26 bin 750 TL’den başlayan kampanyalı anahtar teslim satış fiyatıyla dikkat çeken yeni Fiat Panda’nın baz donanımında 4 havayastığı, ABS, EBD, manuel klima, elektrikli ön camlar, gövde rengi tamponlar gibi donanımlar standart olarak sunuluyor. Lounge donanım seçeneğinde ise Pop versiyonuna ek olarak otomatik klima, Blue&Me ses sistemi, gövde rengi kapı kolları, tavan rayları, ön sis farları, asimetrik katlanabilen arka koltuklar standart olarak sunuluyor. ESP, ASR ve Hillholder’ın yanı sıra Skydome tavan, 15 inç alaşım jantlar ve park sensörü ise isteğe bağlı donanımlar kapsamında yer alıyor.

2012 İstanbul Autoshow Fuarı’nda da ziyaretçilerin karşısına çıkacak olan yeni Fiat Panda, dış görünümünde yuvarlak hatlar otomobili çekici kılarken iç mekânda da refah bir yaşam alanı sunulduğunu hissettiriyor. Yumuşak hatlı estetik özellikleri, aerodinamik açıdan da önemli kazanımlar sağlıyor.
Yeni Fiat Panda, büyüyen boyutlarıyla iç mekânda sınıfının üzerinde geniş yaşam alanı sunarken çok kompakt bir otomobil olmaya devam ediyor. Uzunluğu 365 santimetre (+12 santimetre), genişliği 164 santimetre (+7 santimetre) ve yüksekliği 154 santimetre (+1 santimetre) olan yeni nesil Fiat Panda, güvenlikten de hiçbir ödün vermeden 5 kişiye kadar konforlu bir seyahat imkânı sağlamayı başarıyor. Yeni Fiat Panda’da 225 litre olan yükleme alanı, arka koltuklarının öne doğru kaydırılmasıyla 260 litreye, arka koltukların tamamen yatırılmasıyla ise 870 litreye kadar çıkabiliyor. Ayrıca otomobilin içindeki 14 farklı eşya gözü de yolcuların her türlü ihtiyacını karşılayabiliyor.
Yeni Fiat Panda’nın kaputunun altında görev yapan ekonomik ve çevreci olduğu kadar performanstan da taviz vermeyen motorlar da aracın sahip olduğu gelişmiş teknolojiler arasında yer alıyor. Yeni Fiat Panda’da benzinli motor seçeneği de şimdiye kadar 10 milyon adetlik üretim rakamına ulaşan Fire Motor Ailesi’nin en yeni üyesi 1.2 Fire EVO II yer alıyor. 1.2 litrelik bu motor, 69 HP güç üretirken, 102 Nm’lik tork değerine ulaşabiliyor. Ortalama yakıt tüketimi 5.2 litre/100 km olan 1.2 Fire EVO II’nin emisyon değeri ise 120 g/km.
Yeni Panda’da görev yapan tek dizel motor ise Euro 5 standardındaki 1.3 Multijet II. 75 HP güç ve 190 Nm tork ile sunduğu performansın yanı sıra ekonomik bir motor olan 1.3 Multijet II, 3.9 litre/100 km olan ortalama yakıt tüketimiyle öne çıkıyor. 1.3 litrelik bu dizel motor, 104 g/km’lik emisyon değeriyle de çevreci olduğunu gösteriyor.

 

Paylaş